onsdag 17 oktober 2012

Andra platsen i SlowFood; Varma triangelsmörgåsar



Theo, Frida & Cedrik

Abborrsandwich
Ingredienser: 
6st Syväluomas rostbröd (ljust)
7st skinkskivor (Atria)
1 Oltermanni-gräddost (liten)
1 påse aromat 
Smör
300 gram färsk filead abborre
1 burk citronsaft
1 créme fraiche
citronmelissa
dill

Ta en bit rostbröd, brä med smör. Sätt 2 skinkskivor på brödet och ostskivor efter behag.
Skär abborren i små bitar och stek i smör och tillsätt lite citronsaft och dill, salta om det behövs. Blanda sedan abborrsbitarna med créme fraichen till en röra.
Lägg i abborrsröran i brödet och tillsätt en gnutta aromat.
Lägg en rostbrödskiva på och stek i en smörgåsgrill.
Då brödet är klart skär det på mitten så det blir två triangelformade bitar. 

Bon appétit!