Ingredienser:
1 lök
1 vitlöksklyfta
en bit selleri
1 morot
1 msk vetemjöl
2 msk olja
6 dl vatten
1 fisk buljongtärning
1 msk tomatpuré
2-3 potatisar
200g fiskfile´av regnbåge, havsabborre eller rödspätta
1dl skalade räkor
2 msk cremé fraiche
1-2 tsk citronsaft
1 krm vitpeppar
2 krm timjan
dill eller gräslök
Gör så här:
1. Skala och hacka löken och vitlöken. skala rotsakerna och skär dem i tärningar.
2. Hetta upp oljan i en kastrull(tjockbootnad kastrull eller järngryta) och fräs grönsakerna, rör med trägaffel. 3.Strö över vetemjöl och rör om så att det inte bildas klimpar. Tillsätt vatten, buljong och tomatpuré. Skär den skalade potatisen i små tärningar. Dela fiskfilee´rna i mindre bitar. Tillsätt potatisen och fisken i soppan, låt koka 20 minuter.
4. Tillsätt räkor, Créme fraiche, citronsaft och kryddor strax innan serveringen
Servera med nygräddade baconbatonger