onsdag 17 oktober 2012

Choklad och björnbärspaj med lime och myntagrädde


Smuldeg (8 port)

1½ dl råsocker
½ dl kakao
4 dl vetemjöl
200g kallt smör

Fyllning

75g mörk choklad, 70%
500g björnbär,fäska eller frysta
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse

1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Blanda råsocker,kakao och vetemjöl i en skål.
3. Skär det kalla smöret i bitar, ungefär sockerbitstora och blanda det i skålen, arbeta degen till en smulig deg med fingrarna.
4.Hacka chokladen och blanda den med björnbär,strösocker
och majsstärkelse i en skål. Blanda om bra. Lägg bären i botten av en smord
ugnsfast form.
5. Strö över smuldegen
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Servera pajen med Lime och myntagrädde!

Lime och myntagrädde

Vispa 2,5 dl grädde
Riv skal av 1/2-1 limefrukt
"mortla" 1,5 dl socker och 7-8 st mynta blad till en fin blandning

Bland sedan ihop och servera i en skål, man kan dekorera upplägget
med lite myntasocker.