onsdag 17 oktober 2012

Vinnaren i SlowFood; Tacopaj

Tommy, Lars & Freja

Tacopaj

4 dl vetemjöl
200 gram smör
4msk vatten
400 gram köttfärs (Highlander kött) 
1 påse taco kryddmix
1,5 dl vatten
1 burk creme fraiche 
1 paprika, från Dagsmark
1 chilifrukt
3 st tomater, från Närpes
2,5 dl riven ost


Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund. 
3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 min.
4. Bryn köttfärsen i en stekpanna med lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten och blanda om. 
5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då blanda ner chilin. 

6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över creme fraichen. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten. 
7. Grädda pajen 10 - 15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.