onsdag 1 februari 2012

Rullader av griskött

Rullader av griskött

4 skivor ytterfilé av gris (150g/skiva)
(1 msk senap)
en nypa salt
en nypa peppar
(1 tsk timjan eller annan örtkrydda)
4-6 kärnfria torkade plommon
ca 1dl matlagningsgrädde

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Bulta köttskivorna tunna med en köttbult
3. Krydda efter behag
4. Lägg 1-2 plommon på varje skiva och  rulla ihop köttet
5. Placera rulladerna i en ugnsform och häll över grädde. Stek i mitten av ugnen 30-40 minuter.


Hasselbackspotatis
6-8 medelstora potatisar
2-3 msk olja
1/2 tsk salt
1krm vitpeppar
1 msk skorpsmulor
1 dl riven ost

1. skala och skölj potatisen
2. skär snitt i potatisen på ett par millimeters avstånd från varandra men så att nedre delen av potatisen förblir hel.
3. lägg de skurna potatisarna nära varandra på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö på kryddor och skorpsmulor.
4. grädda i ugnen i 225 grader ca 40 minuter. Ös emellanåt med smält smör eller olja. Om du anv riven ost, på osten först mot slutskedet av gräddningen.