Smet:
4½ dl socker
3 ägg
1 tsk kanel
1½ msk kakao
6-7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
225g smällt smör
2½ dl mjölk
Glasyr:
4 msk smält smör
4 msk kallt kaffe
200-250g florsocker
1 msk kakao
2 tak vaniljsocker
- Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en annan skål.
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk. låt stå och svalna.
- Rör ner de torra ingredienserna i ägg-socker skålen (använd en sil för att få en fluffigare smet).
- Häll i smör-mjölk-blandningen.
- Grädda 20 min i 200 grader
- Gör glasyren genom att blanda alla ingredienserna.
- Häll över glasyren på moccarutorna när de har svalnat. Toppa med kokosflingor eller strössel.