tisdag 7 februari 2012

Moccarutor stora


Smet:
4½ dl socker
3 ägg
1 tsk kanel
1½ msk kakao
6-7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
225g smällt smör
2½ dl mjölk

Glasyr:
4 msk smält smör
4 msk kallt kaffe
200-250g florsocker
1 msk kakao
2 tak vaniljsocker





  1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan skål.
  3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk. låt stå och svalna.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i ägg-socker skålen (använd en sil för att få en fluffigare smet).
  5. Häll i smör-mjölk-blandningen.
  6. Grädda 20 min i 200 grader
  7. Gör glasyren genom att blanda alla ingredienserna. 
  8. Häll över glasyren på moccarutorna när de har svalnat. Toppa med kokosflingor eller strössel.