torsdag 9 februari 2012

Pias paj

Pajdeg:

125 g margarin
3 dl mjöl
1 krm salt
4 msk vatten

Fyllning:

1 gul lök
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
150 g champinjoner (om man vill)
1 msk vetemjöl
2 dl vatten 
1-2 msk senap
1/2-1 msk soja
1 dl färsk eller 1/2 dl fryst hackad persilja
1 1/2 dl gräddfil
100 g ost som rives

Ugn: 225 grader

Gör så här:
  1. Blanda mjöl, salt och(kallt) margarin till pajdegen och tillsätt sedan vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt gärna pajskalet stå kallt 15-30 minuter. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet i ca 12 minuter, täck gärna kanten med aluminiumfolie så att den inte blir bränd.
  2. Finhacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dem i lite smör. Stek köttfärsen och krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och häll på vatten. Tillsätt senap, soja och persilja, låt koka några minuter.
  3. Ta bort stekpannan från värmen och rör ner gräddfil. Häll köttfärsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i ca 15 minuter.