Pajdeg:
125 g margarin
3 dl mjöl
1 krm salt
4 msk vatten
Fyllning:
1 gul lök
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
150 g champinjoner (om man vill)
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1-2 msk senap
1/2-1 msk soja
1 dl färsk eller 1/2 dl fryst hackad persilja
1 1/2 dl gräddfil
100 g ost som rives
Ugn: 225 grader
Gör så här:
- Blanda mjöl, salt och(kallt) margarin till pajdegen och tillsätt sedan vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt gärna pajskalet stå kallt 15-30 minuter. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet i ca 12 minuter, täck gärna kanten med aluminiumfolie så att den inte blir bränd.
- Finhacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dem i lite smör. Stek köttfärsen och krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och häll på vatten. Tillsätt senap, soja och persilja, låt koka några minuter.
- Ta bort stekpannan från värmen och rör ner gräddfil. Häll köttfärsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i ca 15 minuter.