torsdag 9 februari 2012

Choklad cupcakes+choklad frosting

Smet:
120g  mörkchoklad ex. 70% hushållschoklad
225 g smör
3dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
50 g mjölkchoklad,hackat i mindre bitar ex fazers blå
2 dl hackade pekannötter eller 1 påse ahlgrens bilar

Frosting:
2 tsk smör
200 g choklad  ex.hushållschoklad eller fazers blå
6msk grädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 180 grader

Gör så här:

  1. Smält chokladbitarna och smör i en kastrull på svag värme. Häll det sen i en skål .
  2. Tillsätt socker, mjöl och vaniljsocker i smörblandningen och blanda väl.
  3. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda slutligen i chokladbitarna, bilarna eller pecannötterna.
  5. Fyll formarna till 3/4 och grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.


frosting:
  1. Häll i alla ingredienser i en kastrull förutom vaniljsockret. 
  2. Rör om tills allt smällt , ta bort kastrullen från spisen.
  3.  Rör i vaniljsockret och låt svalna i kylen. 
  4. Spritsa frostingen på muffinsarna och dekorera med strössel.