Smet:
120g mörkchoklad ex. 70% hushållschoklad
225 g smör
3dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
50 g mjölkchoklad,hackat i mindre bitar ex fazers blå
2 dl hackade pekannötter eller 1 påse ahlgrens bilar
Frosting:
2 tsk smör
200 g choklad ex.hushållschoklad eller fazers blå
6msk grädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 180 grader
Gör så här:
- Smält chokladbitarna och smör i en kastrull på svag värme. Häll det sen i en skål .
- Tillsätt socker, mjöl och vaniljsocker i smörblandningen och blanda väl.
- Tillsätt ett ägg i taget.
- Blanda slutligen i chokladbitarna, bilarna eller pecannötterna.
- Fyll formarna till 3/4 och grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.
frosting:
- Häll i alla ingredienser i en kastrull förutom vaniljsockret.
- Rör om tills allt smällt , ta bort kastrullen från spisen.
- Rör i vaniljsockret och låt svalna i kylen.
- Spritsa frostingen på muffinsarna och dekorera med strössel.