onsdag 15 februari 2012

Baconbatonger (4 st)

Ingredienser:
0,5 påse torrjäst
5 dl vatten
1tsk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl

Fyllning 1 dl riven ost
baconskivor

Gör så här:
1. Sätt jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme,37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.Spar lite till utbakningen.

2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 10 minuter.

3.Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem som bilden,strö på lite riven ost och vik ihop degen.




4. Rulla 2 tunna baconskivor/batong försiktigt och lägg dem på plåten, låt jäsa i 15-20 minuter under jäsduk.




5. Sätt ugnen på 275 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under duk.