tisdag 24 januari 2012

Thailändsk kalkon

4 port

250 g kalkonbröstfilé eller kycklingfile
1 vitlöksklyfta
½ msk olja
en bit röd chilipeppar, ca 3-4 cm
1 msk curry
½ msk honung
1/2  lime, skal och saft 
2 dl hönsbuljong (lös upp en tärning i 2 dl varmt vatten) 
1 tsk sojasås
2 tsk vetemjöl
1 dl matlagningsyoghurt

Gör så hör:

1. Strimla kalkonfilén
2. Fräs den skivade vitlöken i olja
3. Tillsätt finhackad chili och curry, fräs en stund
4. Tilsätt honung, limeskal och -saft, hönsbuljong och sojasås.
5. Blanda vetemjölet i yoghurten och rör ner blandningen i kryddsåsen.
6. Lägg i den strimlade kalkonen/kycklingen och låt allt småkoka cirka 8 minuter.


-> servera med nykokta nudlar