Hej!
Nu är det Grekisk korvgratäng som står på tur.
För fyra personer:
1 länkkorv
½ dl chili-ketchup
180g fetaost i tärningar
1 stor lök i klyftor
½ dl svarta oliver i skivor
200g krossad tomat
1 nypa socker
1 tsk oregano
2 msk färsk hackad basilika
Grovmalen svartpeppar (enligt eget mått)
1 dl riven ost
Skär korven i rejäla skivor, smörj en form, mät ketchupen i formen och vänd korvbitarna i ketchupen. Täck korvskivorna med fetaost, hackad lök, olivskivor och de krossade tomaterna som du har kryddat med socker, peppar och örter.
Strö riven ost över och tillred i 225 graders ugnsvärme, ca 15-20 min, tills korven är genomvarm och osten har fått vacker färg. Servera med pasta eller potatismos.
Du kan även sätta lite färg på rätten med tärningar av paprika i olika färger eller körsbärstomater.