Idag har vi i åk 7 bakat spindelnätsmuffins,
vi började med att baka vanliga muffinsar som vi
dekorerade med glasyr och spritsade smält choklad på till sist.
Recept:
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilj socker
1 dl mjölk
50 gram smält margarin.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Sikta ner de torra ingredienserna i ägg och sockerskålen. Smält margarinet och låt svalna.
Rör ned mjölken och det avsvalnade margarinet i skålen, rör om försiktigt. Fördela smeten
i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter.
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk mjölk
Blanda i en skål och rör om. När muffinsarna svalnat tar du en sked och brer på glasyren över muffinsen.
Smält choklad:
50 gram hushållschoklad
Smält chokladen i vattenbad, sätt sedan den smälta chokladen ex i en liten plastpåse och klipp ett litet
hål i ena hörnet på plastpåsen. Nu kan du spritsa ut chokladen på muffinsen.
Slutresultatet