Idag har vi bakat en kaffekaka, den var lätt att baka och kul att göra. Kom ihåg bara att låta kakan kallna innan ni sätter på glasyren.....
Min goda kaffekaka
2
ägg
3 dl strösocker
225 gram vetemjöl (ca 3.75
dl )
1.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 gram smör
Glasyr:
1,5
dl florsocker
0.5 msk kakao
2 msk smör
1-2 msk starkt, kallt kaffe
Strö över till sist:
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175
– 200 grader. Smöra och bröa en form, ca 28 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda sedan i alla ingredienser till kakan utom smöret. Rör smeten slät innan
smöret blandas ner.
Häll smeten i
smörad och bröad(skorsmulor) form och grädda ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på
fat. Blanda allt till glasyren och värm i kastrull tills smöret smält. Rör om
väl och bred glasyren över kakan som sedan får kallna. Strö över kokosflingor.