torsdag 14 november 2013

Min goda kaffekaka

Idag har vi bakat en kaffekaka, den var lätt att baka och kul att göra. Kom ihåg bara att låta kakan kallna innan ni sätter på glasyren.....



Min goda kaffekaka

2 ägg
3 dl strösocker
225 gram vetemjöl (ca 3.75 dl)
1.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 gram smör


Glasyr:
1,5 dl florsocker
0.5 msk kakao
2 msk smör
1-2 msk starkt, kallt kaffe


Strö över till sist:
1 dl kokosflingor


Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Smöra och bröa en form, ca 28 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i alla ingredienser till kakan utom smöret. Rör smeten slät innan smöret blandas ner.
Häll smeten i smörad och bröad(skorsmulor) form och grädda ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på fat. Blanda allt till glasyren och värm i kastrull tills smöret smält. Rör om väl och bred glasyren över kakan som sedan får kallna. Strö över kokosflingor.