tisdag 22 april 2014

Pizzabullor




Ingredienser (12 portioner)

Deg
25 g jäst
25 g smör
0,5 msk flytande honung
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
5 dl vetemjöl
 
Utbakning
lite tomatketchup
100 g rökt eller kokt skinka
1 dl riven ost
torkad oregano

Tillagning

1.      Smula ner jästen i en degbunke.
2.      Smält smör, tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
3.      Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
4.      Blanda i honung och salt.
5.      Tillsätt mjöl och arbeta degen smidig.
6.      Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
7.      Sätt ugnen på 225 grader.
8.      Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord.
9.      Kavla ut degen till ugnsplåtstorlek
10.  Bred på ett tunt lager pizzasås eller tomatketchup.
11.  Fördela skinkan och osten över pizzan. Strö på torkad oregano.
12.  Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar.
13.  Placera varje bit i en bullform eller på en plåt klädd med bakplåtspapper.
14.  Pensla med ägg och strö över lite torkad oregano.
15.  Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
   Låt svalna lite innan servering.