Ingredienser (12 portioner)
Deg
0,5 msk flytande honung
0,5 tsk salt
Utbakning
lite tomatketchup
torkad oregano
Tillagning
1.
Smula ner
jästen i en degbunke.
2.
Smält smör,
tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
3.
Häll vätskan
över jästen och rör tills den löst sig.
4.
Blanda i
honung och salt.
5.
Tillsätt mjöl
och arbeta degen smidig.
6.
Låt jäsa
övertäckt 30 minuter.
7.
Sätt ugnen på
225 grader.
8.
Ta upp och
arbeta degen en stund på mjölat bakbord.
9.
Kavla ut degen
till ugnsplåtstorlek
10. Bred på ett tunt lager pizzasås eller tomatketchup.
11. Fördela skinkan och osten över pizzan. Strö på
torkad oregano.
12. Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12
bitar.
13. Placera varje bit i en bullform eller på en plåt
klädd med bakplåtspapper.
14. Pensla med ägg och strö över lite torkad oregano.
15. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna lite innan servering.