Inspirerad av Sveriges yngsta mästerskockar bakade vi idag chokladfondanter.
Här är en läckerhet ni skall bjuda på när goda vänner kommer på besök!
·
200 g hushållschoklad
·
200 g smör
·
4 st ägg
·
2 dl socker
·
1 dl kakao
·
1 dl vetemjöl eller maizenamjöl
Gör så här
Smält
smöret på spisen och blanda i hushållschokladen tills allt smält samman. Vispa ägg med socker pösigt.
Vispa
ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret.
Sikta
ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpar.
Häll upp i portionsformar, testbaka en
chokladfondant i ugnen. 220 grader i ca 7-12 minuter. Allt beror på ugnen.
Testa er fram! Fondanten ska vara hårt på ytan och mjuk och rinnig i mitten.
GRÄDDFILSGLASS
·
1 dl gräddfil
· 0,5 liter glass
Gräddfilsglass
Rör ihop gräddfil med lättsmält vaniljglass och servera detta till din
chokladfondant. Gott med sött och syrligt!