måndag 12 maj 2014

Chokladfondant med gräddfilsglass

Inspirerad av Sveriges yngsta mästerskockar bakade vi idag chokladfondanter.
Här är en läckerhet ni skall bjuda på när goda vänner kommer på besök!



·         200 g hushållschoklad
·         200 g smör
·         4 st ägg
·         2 dl socker
·         1 dl kakao
·         1 dl vetemjöl eller maizenamjöl
Gör så här
Smält smöret på spisen och blanda i hushållschokladen tills allt smält samman. Vispa   ägg med socker pösigt.

Vispa ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret.
Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpar.


Häll upp i portionsformar, testbaka en chokladfondant i ugnen. 220 grader i ca 7-12 minuter. Allt beror på ugnen. Testa er fram! Fondanten ska vara hårt på ytan och mjuk och rinnig i mitten.



GRÄDDFILSGLASS
·         1 dl gräddfil
·          0,5 liter glass

Gräddfilsglass

Rör ihop gräddfil med lättsmält vaniljglass och servera detta till din chokladfondant. Gott med sött och syrligt!