onsdag 29 januari 2014

Panerad aborrfile med tartarsås och Potatismos


Panerad fisk

400 gram fiskfile eller 1 file/person ex aborrfile
1 dl vetemjöl
1 ägg
1,5 dl ströbröd
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
smör till stekning

Vänd fiskfilen först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek i ganska rikligt med smör på medelstark värme, 3-4 minuter på varje sida. Vänd fisken när paneringen fått vacker färg på ena sidan. 

Tartar sås (skolans sås)
1 dl majonnäs
1 msk finhackad lök
½ dl finhackad pickles
½ dl finhackad saltgurka
½ dl finhackad pumpsallad
2 msk gräddfil
Lite finhackad persilja och dill

1.Blanda allting i en skål och lägg i kylskåp så den svalnas.
2. Serveras kallt till stekt fisk


Potatismos

Morotssallad

200 gr skalade morötter i tunna stavar
1 msk olivolja
1 tsk pressad lime
1 krm kummin
0,5 dl hackad dill
salt

socker

Gör så här

1. Lägg morotsstavarna i kokande vatten och låt dem mjukna i ca en minut. Sila av och kyl.
2. Blanda sedan alla ingredienser i en stor bunke. Smaka av med salt och eventuellt lite socker. Servera som tillbehör till kött eller fisk.