fredag 14 februari 2014

Alla Hjärtans Dag!


Vänbakelser 8 st


Kaksmet:
100 gram smör
2 ägg
1 dl socker
1,75 dl vetemjöl
1,5 tsk vanillinsocker
100 gram djupfrysta hallon

Fyllning: 
Ca 100 gram färskost med apelsinsmak
1 dl florsocker
125 gram kvarg

Så här gör du fyllningen:
Blanda färskosten med florsocker, tillsätt sedan kvargen och rör om bra.

1 dl hallonsylt till kakbotten

Så här gör du kakan:

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjöl, bakpulver och vanillinsocker försiktigt. Till sist det smälta avsvalnade smöret.
2. Bred ut smeten i ett jämt lager i en långpanna med bakplåtspapper. Krossa de frusna hallonen i sina oöppnade påsar med knytnäven mot bordet. Strö sedan de krossade hallonen över smeten.
3. Grädda i ugnen i 200 grader ca 15-20 minuter.


4. Halvera kakan när den kallnat. Bred ca 2 dl hallonsylt i ett tunt lager på ena halvan.
5. Bred ut hälften av fyllningen du gjort ovanpå kakan på hallonsylten. Spara andra hälften till garneringen.
6. Lyft nu på den andra halvan av kakan (undersidan uppåt) och tryck ihop halvorna lite.
7. Bred ut resten av fyllningen ovanpå och skär kakorna i lämpliga bitar och sätt lite hallonsylt i en liten plastpåse och spritsa på små hjärtan på kakbitarna.
Ha en bra vändag!