onsdag 22 januari 2014

Valloner med farinremons

Nu ville Jari att vi skulle testa ett nytt bullarecept! De såg ju inte så goda ut...men de var jättegoda!

Receptet har blivande bagare på Optima skapat. Alla mått är i gram eftersom exakta mängder av alla ingredienser är hemligheten bakom lyckade bageriprodukter.




VALLONER
1,25 dl vatten
25 g jäst eller 0,75 paket torrjäst
0,5 krm bakpulver
400 g vetemjöl
50 g socker
80 g smör/margarin, skäres i små tärningar och tillsätts i degen
0,5 ägg
2 g salt

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, tillsätt övriga ingredienser och knåda till en smidig deg. Låt degen vila i cirka 15 minuter. Dela upp degen i bitar runt 50 gram, rulla dem runda och lägg i muffinsformar. Låt dem jäsa upp ca 15 min och spritsa sedan en klick farinremons ca 1 msk i mitten av varje bulle. Grädda bullarna i 200 mitten av ugnen 15-18 minuter.

FARINREMONS (Fyllning)
80 g smör/margarin
70 g farinsocker
10 g vaniljkrämspulver

Vispa farinsocker och smöret pösigt. Tillsätt vaniljkrämspulver och rör smeten slät.