Nu ville Jari att vi skulle testa ett nytt bullarecept! De såg ju inte så goda ut...men de var jättegoda!
Receptet har blivande bagare på Optima skapat. Alla mått är i gram
eftersom exakta mängder av alla ingredienser är hemligheten bakom lyckade
bageriprodukter.
VALLONER
0,5 krm bakpulver
0,5 ägg
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, tillsätt övriga ingredienser och
knåda till en smidig deg. Låt degen vila i cirka 15 minuter. Dela upp degen i
bitar runt 50 gram ,
rulla dem runda och lägg i muffinsformar. Låt dem jäsa upp ca 15 min och
spritsa sedan en klick farinremons ca 1 msk i mitten av varje bulle. Grädda
bullarna i 200 mitten av ugnen 15-18 minuter.
FARINREMONS (Fyllning)
Vispa farinsocker och smöret pösigt. Tillsätt vaniljkrämspulver och rör
smeten slät.