Idag hade vi en förkortad lektionspass i kocken p.g.a. väneleverna hade planerat ett program för oss.
Vi fick därför tillreda chokladbollar som blev supergoda och därför lägger vi upp receptet på bloggen!
Hälsn 7A
Det här behöver du:
150 g smör
2 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
4.5 msk kakao
3.5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
2-3 msk bryggt kaffe
eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3
msk vatten
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt.
Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna med
elvisp så går det snabbt.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och blanda ihop till en jämn
smet, gärna med elvisp.
Tillsätt havregryn, kokosflingor och kaffe eller vatten och
rör till en jämn smet för hand eller med elvisp. Om du gör kaffe med
snabbkaffepulver rör du ut pulvret i vattnet innan du häller i det i
chokladbollssmeten.
Om smeten är väldigt lös och kletig kan man ställa in den i
kylen eller frysen en stund innan man rullar bollar.
Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik.
Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller
pärlsockret.
Lägg chokladbollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att
frysa in.