torsdag 6 juni 2013

Chokladwhoopies

Chokladwhoopies
40 kakor, 20 st whoopies



100 gram smör, (smältes ej!)
1, 5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
1 dl mjölk


Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt & vaniljsocker.
Vispa smör och socker vitt & pösigt. Rör ner ägget. Vänd försiktigt ner mjöl-
blandningen i smeten, till exempel med en slickepott, och rör tills allt blandats.
Tillsätt till sist mjölken .
Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten till kakor.
De flyter ut lite i ugnen, så placera dem inte för tätt.
Grädda i mitten av ugnen 10 minuter.

Förslag på fyllningar: 

Hallonfyllning
200 gr färskost av philadelfiatyp
1 dl hallonsylt
1/2 dl florsocker
(Blanda ihop i en skål)

Vaniljfyllning
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
 (Blanda alla ingredienserna med hjälp av en elvisp eller i en matberedare. Kör på låg
hastighet, annars kan fyllningen bli tunn.)

Kvargfyllning
1,5 brk kvarg
2 cholkadstänger av fazers med smak, blåbär/hallon, rives på rivjärn
1 msk apelsinsylt

1 tsk vanillinsocker
(Blanda ihop i en skål)