Chokladwhoopies
40 kakor, 20 st whoopies
1, 5
dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
Värm ugnen till 175
grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt & vaniljsocker.
Vispa smör och socker
vitt & pösigt. Rör ner ägget. Vänd försiktigt ner mjöl-
blandningen i smeten,
till exempel med en slickepott, och rör tills allt blandats.
Tillsätt till sist
mjölken .
Klä 2 plåtar med
bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten till kakor.
De flyter ut lite i
ugnen, så placera dem inte för tätt.
Grädda i mitten av
ugnen 10 minuter.
Hallonfyllning
200 gr färskost av philadelfiatyp
200 gr färskost av philadelfiatyp
1/2 dl florsocker
(Blanda ihop i en skål)
Vaniljfyllning
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
hastighet, annars kan fyllningen bli tunn.)
Kvargfyllning
1,5 brk kvarg
2 cholkadstänger av fazers med smak, blåbär/hallon, rives på rivjärn
1 msk apelsinsylt
1,5 brk kvarg
2 cholkadstänger av fazers med smak, blåbär/hallon, rives på rivjärn
1 msk apelsinsylt
1 tsk vanillinsocker
(Blanda ihop i en skål)