Denna vecka har vi gjort en ugnskyckling och det var jättegod. Den var lätt att laga och skall tillredas i ugn. Testa detta recept, ni blir inte besvikna!
Ugnsbroiler i ugn, med ris och
grönsaker
1 broilerfile/person
Kryddblandning
2 msk olja
0,5 tsk
salt
0,5 msk
farinsocker
1 tsk curry
0,5 tsk
paprikapulver
1 msk soja
sås
Sätt
ugnen på 200 grader. Skär file´n i mindre bitar. Blanda kryddblandningen i en
skål och sätt köttbitarna och marineras en stund i skål. Låt köttet ligga ca 10
min i skålen.
1, 5 dl ris
1 morot
Ansa morot,
paprika och purjolöken, skär dem ex i strimlor eller slantar. Skölj riset.
Blanda ris, purjo, paprika och morot. Sätt dessa i en ugnsform.
Kryddblandning i vatten
1 tsk
paprikapulver
0,5 tsk
svartpeppar
1
vitlöksklyfta, pressas
1 tsk
oregano
Koka upp
vattnet och buljongen. Stäng av plattan och häll i de övriga kryddorna. Häll
kryddblandningen över riset och grönsaksblandningen i ugnsformen.
Allra sist häller ni de
marinerade köttbitarna överst och lägger ugnsformen i ugnen. Gratinera i ca 45
min i 200 grader.
Morotssallad
1 morot,
skalas och rives fint
1 apelsin,
skalas och skärs i tärningar
Citronkräm
1 ägg
3 msk
potatismjöl
Saft av en
citron
Blanda
vatten, socker, ägg och potatismjöl i en kastrull. Vispa upp blandningen
kraftigt. Hetta upp blandningen på svag värme, rör om hela tiden tills krämen
tjocknar.
Låt krämen
svalna, smaksätt med citronsaft. Lägg upp krämen i portionsskålar. Sätt en
klick fruktmos i varje skål. Låt kallna i kylen tills ni serverar den.
Fruktmos
till kräm
1 äpple,
skalas och rives på rivjärn
1 banan,
mosas med gaffel på tallrik(blanda ihop med riven äppel)