onsdag 18 september 2013

Jessicas fisk i ugn



Denna veckan lagade vi sej i ugn. Den var god, lättgjord och gick snabbt att göra.
 Hoppas ni gillar den! Hälsn åk 8 tillval!


Ingredienser
½ st
purjolök
50 g
Svamp ex färska champinjoner
1 msk
smör
300 g
fiskfilé, t ex sej, torsk 
0,5 st
citron, pressad saft
1 dl
vatten
3 tsk
dragon, torkad
3 msk
dill, finklippt
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
2 dl
lätt crème fraiche
2 dl
prästost, riven


Tillbehör

Pressad potatis (2 potatisar/person)
Morotsstavar (1/2 morot/person som skärs i stavar)

Tillagning


1. Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skär den
i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
2. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över
dragon och dill. Salta och peppra.
3. Bred över creme fraiche och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
Servera med pressad potatis.