torsdag 6 juni 2013

Crepes med chokladsås och glass

Crepes

2 ägg
2,5 dl mjölk
1.5 dl vetemjöl
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker
Salt
Smör, smältes

Vispa ihop ingredienserna i en skål.



Stek crepsen, riktigt tunna, i en het panna i lite smör. Lägg crepsen på en tallrik med smörpapper mellan lagren så de inte fastnar i varandra.

Chokladsås

100 gr mörk choklad
1,5 dl grädde
1 tsk socker
Ca 1 tsk Smör

Värm upp grädden i en kastrull och tillsätt sockret. Häll den varma grädden över hackad choklad (i en skål) och rör om tills chokladen har smält. Rör ned lite smör så att chokladsåsen blir glansig.

Fyllning

1 banan
1 dl socker
1 msk smör
1 dl glass (ca 1/5 av en liter glass)

Skär hälften av bananerna i stavar (dessa ska sedan rullas in i crepsen) och den andra hälften i skivor. Häll sockret i en stekpanna och värm det till det smälter, men var försiktig så att det inte bränns. När sockret är ljusbrunfärgat, lägg ned bananerna i röran några gånger, bananerna ska bli lite mjuka men inte mosiga.

Rulla in bananerna i en crepes och dela crepsen på mitten. Lägg upp på en tallrik tillsammans med bananskivorna, ringla över chokladsåsen och servera allt med en god vaniljglass.