måndag 13 maj 2013

Griskotletter på nudelbädd

Ingredienser:
4 griskotletter
1 msk olja

1 vitlöksklyfta

2 krm timjan
2 krm citronpeppar

Sås:
1 dl äppelsaft
½ dl vatten
1 dl lättgrädde
2-3 tsk sojasås
1 krm salt
2 tsk vetemjöl

Tillägg:
300 g nudlar
3-4 msk riven parmesanost eller emmentalost

1. Blanda oljan, timjan, citronpeppar och den pressade vitlöken på ett fat.

2. Bulta kotletterna lätt med knytnäven och gnid in de med kryddblandningen.

3. Hetta upp 1 msk margarin i en stekpanna och stek kotletterna 3-4 minuter på båda sidorna. Vänd dem emellanåt och tillsätt mer fett, om det behövs, ifall du steker kotletterna i två omgångar. Lyft upp kotletterna på en tallrik.

4. Blanda såsingredienserna och häll allt i stekpannan. Låt såsen koka 3-4 minuter. Flytta kotletterna tillbaka till stekpannan. Låt puttra några minuter och vänd kotletterna ett par gånger.

5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet, sila bort vattnet och låt nudlarna vara kvar i kastrullen. Blanda ner den rivna osten.

6. Lägg nudlarna på ett serveringsfat, lägg kotletterna ovanpå och ös sås på varje kotlett. Servera med en sallad.