onsdag 5 september 2012

Köttfärsrullader med rosépepparsås

Köttfärssmet:

300 gram malet kött
1/2 dl skorpmjöl
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
svartpeppar eller paprikapulver
en nypa basilika

Fyllning:
valfri förskost ex mustapekka


1. Gör köttfärssmeten, blanda skorpmjöl och mjölk i en skål. Tillsätt ägg, kryddor och malet kött. Rör om bra med ex en trägaffel.
2. Forma köttfärssmeten på ett skärbräde som du oljat lite före, forma smeten till en stor fyrkant ca 1 cm tjock och dela den i 8 bitar. 
3. Placera lite färskost på varje platta och rulla i hop dem med hjälp av en stekspade.
3. Stek rulladerna i stekpanna med svag värme, stek flera minuter. Man kan också steka dem i ugn 225 grader ca 20 min(kom ihåg att svänga dem)

Sås:

2 dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
3-4 tsk krossade rosépeppar
ca 0,5 tsk salt

1. Blanda allt i en kastrull och koka på svag värme i 10 min. Avsmaka med salt.