Detta
behöver du för 12 stycken cupcakes:
Muffins:
0,75 dl kakaopulver
1,25 dl hett kaffe
50g rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
liten nypa salt
50g hackad mörk choklad
Koka
hallonfyllning:
100g hallon(frysta går bra!)
1 msk socker
Frosting:100g hallon(frysta går bra!)
1 msk socker
40g vitchoklad
75g osaltat smör
75g färskost
2 dl florsocker
½-1 tsk hallonfyllning
Gör
såhär:
1.
Sätt
ugnen på 175 grader. Klä en muffinsplåt med muffinsformar. Blanda det heta kaffet med kakaopulvret och ställ sedan i kylen för att
svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten bunke. Hacka mörk chokladplattan grovt.
2.
Vispa
socker och smör riktigt pösigt i en annan bunke. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda sedan ner mjölblandningen och kaffe-kakaoblandningen i smör och sockerbunken.
Rör till sist ner den hackade mörka chokladen. Fyll muffinsformarna till hälften
och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
3.
Gör
fyllningen medan cupcakesen svalnar. Värm upp hallonen med 1 msk socker, låt
koka i några minuter, låt sedan svalna. Gröp ur de svala muffinsarna på mitten
med hjälp av en äppelurkärnare eller en liten sked. Fyll groparna med
hallonfyllning.
4.
Gör
sedan frostingen. Hacka vitchokladen en aning och smält under vattenbad. Låt
svalna en aning. Vispa smöret krämigt och tillsätt den hackade vitchokladen. Tillsätt
även färskosten och florsockret och rör om tills konsistensen är krämig. Blanda
ner lite hallonfyllningen (lite i taget) så konsistensen inte blir för lös. Om
du vill kan du lägga frostingen i kylen för en stund och sedan spritsa den på
cupcakesen. Dekorera med söta kakdekorationer.