fredag 21 september 2012

Energikakor

Steg 1.
1 dl honung
0,5 dl sirap
200 gram fazers blå
100 gram smör eller jordnötssmör

Gör så här:
Låt allt smält ihop på låg värme till en brun smörja, ca 15 min. Använd gärna en tjockbottnad kastrull

Steg 2. 
Rör sedan ner sockret så att det smälter, höj inte värmen. (ca 15 min)
1 dl maltodextrin (snabbverkande sockerart) kan uteslutas
1 dl socker

Steg 3.
0,5 dl russin, finhackas
0,5 dl aprikoser, finhackas
1 dl finhackade nötter, exempelvis hasselnötter
0,5 dl solrosfrön, finhackas
0,5 dl linfrökross
3 dl havregryn
2 dl lätt krossade Branflakes

Gör så här:
När du rört ihop degen, så kladda ut klumpen på bakplåtspapper  och lägg sedan ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla ut men brödkaveln. När du kavlat ut det så ställ det och kylas ner, exempelvis ute. Skär upp i lagom bitar med en kniv och slå in i bakplåtspapper. Frys in dem sedan. De är lite kladdiga så rada dem inte på varadra...
Eneregikakorna är komponerade så att fungerar bra på långa och hårda träningspass. De innehåller en bra balans av snabba kolhydrater, långsamma kolhydrater, fett och protein. De är också populära som godis :-) 

Hoppas det smakar!