ca 15-20 st
100 g smör eller margarin
4 ½ dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
Garnering:
100 g fazersblå
1. Smält matfettet i en kastrull ovanpå spisen.
3. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet. Rör om.
5. Bred ut smeten i en fyrkant ca 30x30 på bakplåtspapper .Tryck ihop smeten till en fast smet.
6. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200 grader, ca 6-10 min.
7. Bryt chokladen(fazers blå) i bitar och lägg dem att smälta på den varma kakan. Bred sedan ut chokladen med en sked över hela kakan.
8. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå ca 20 min i kylskåpet så att chokladen hinner stelna innan kakan ska serveras.