torsdag 27 februari 2014

Köttfärsgryta med vitkål

Köttfärsgryta med vitkål (4 personer)




300 gram färs (vi använde nötfärs)

½ stor gul lök
200 gram strimlad vitkål

1 bit purjolök ca 10 cm
1 klyfta vitlök
lite matolja till stekning
1,5 msk soja
1,5 msk balcamvinäger
1 msk råsocker
lite peppar och salt

ca 2 dl vatten


Gör såhär;
Strimla vitkålen ex med osthyvel. Fräs vitkålen i olja några minuter i stekpannan, det ska mest bli mjukt utan att få mycket färg. Lägg åt sidan och bryn färsen, tillsätt därefter löken och purjolöken.
Tillsätt sedan vitkålen tillbaka i stekpannan/grytan, tillsätt sedan soja, balcamvinäger, råsocker salt och peppar. Låt putta 5-10 minuter tills grönsakerna är mjuka och du är nöjd med smaken på såsen. Om det verkar för torrt så tillsätter du vatten och låter det puttra lite till
Servera med kokt potatis eller potatismos och lingonsylt