Köttfärsgryta med
vitkål (4 personer)
½ stor gul lök
200 gram strimlad vitkål
1 bit purjolök ca 10 cm
1 klyfta vitlök
lite matolja till
stekning
1,5 msk soja
1,5 msk balcamvinäger
1 msk råsocker
lite peppar och salt
ca 2 dl
vatten
Gör såhär;
Strimla vitkålen ex med osthyvel. Fräs
vitkålen i olja några minuter i stekpannan, det ska mest bli mjukt utan att få
mycket färg. Lägg åt sidan och bryn färsen, tillsätt därefter löken och
purjolöken.
Tillsätt sedan vitkålen tillbaka i
stekpannan/grytan, tillsätt sedan soja, balcamvinäger, råsocker salt och
peppar. Låt putta 5-10 minuter tills grönsakerna är mjuka och du är nöjd med
smaken på såsen. Om det verkar för torrt så tillsätter du vatten och låter det
puttra lite till
Servera med kokt potatis eller potatismos och
lingonsylt