10-12 st, 30 minuter
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,5 dl mjöl
10-12 bitar Toblerone (från ett 100 gramspaket) kokosflingor och smör till formen (uteslut inte smöret, det fastnar annars)
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med smör och strössla med kokosflingor.
2. Smält smöret i en kastrull som är tillräckligt stor att rymma hela smeten. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, ägg, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl.
3. Fördela smeten i muffinsplåten. Tryck ner en bit Toblerone i varje kaka.
4. Grädda i 10-12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite rinniga i mitten. Låt kallna helt i plåten innan de lossas. Servera gärna med klick grädde.
(Vi gjorde dem i muffinsformar som vi smorde för säkerhets skull...)
Bra tips!
Ett enkelt och snabbt sätt att klicka kaksmet i muffinsformar.
Bra tips!
Ett enkelt och snabbt sätt att klicka kaksmet i muffinsformar.