tisdag 9 april 2013

Kokosefterrätt med apelsinsmak

Ingredienser

0,5 burk (200ml) kokosmjölk
1,5 dl mjölk
1,5 msk socker
2,5msk maizena
1 apelsin
0,3 dl apelsinmarmelad

Garnering
apelsinskal
färska myntablad


rör ihop kokosmjölk, mjölk, socker och majstärkelsen i en kastrull. Låt blandningen koka upp medan du rör om enda ner i botten. koka sedan i ett par minuter på svag värme under omröring. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt vanillisockret kyl ner puddingen tills den är kylskåpskall.

Tvätta apelsinerna väl och riv ska av apelsinen att garnera med. skala apelsinerna med en vass kniv och skär frukterna i bitar. häll apelsinbitarna i en skål och tillsätt apelsinmarmeladen och blanda om.

lägg upp apelsinbitarna i portionsglas. häll kokospudding på. garnera med rivet apelsinskal och myntablad. lägg i kylrummet en stund.