tisdag 21 oktober 2014

Nu har vi fått testa nya roliga recept!

Popcornkakor
Det låter lite konstigt med att ha popcorn i sina kakor, men det blir en vädligt bra kombination mellan det söta och salta! Passar alla som gillar popcorn, även kanske dem som inte gillar popcorn.
Receptet ger
15st stora kakor

Ingredienser & Gör så här
·         1,5 dl strösocker
·         100 gram smör
·        0,5 dl matolja, rapsolja är toppen
·         3 dl vetemjöl
·         0,75 dl potatismjöl
·         1 tsk bakpulver
·         1 liter  färdigt poppade popcorn, (ca 1 dl opoppad,kolla på förpackningen hur du poppar)

Gör så här
1.    Sätt ugnen på 200ºC och ta fram en plåt och ta på bakplåtspapper på den
2.    Ta fram alla ingredienser du ska ha och poppa popcornen.
3.     Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör tills allt har blandat sig väl(om degen är för hård så tillsätt några droppar olja, den ska ha konsistensen som mördeg).
4.    Häll i popcornen i smeten/degen.
5.    Kör några varv med elvispen sakta, tills det blandat sig samman.
6.    Klicka ut smeten på en plåt(om det inte går att klicka ut degen, så gör så som att du gör så stora bollar du vill ha och sen trycker du bara till dem lite så blir det bra). Grädda i mitten av ugnen ca 12-13 minuter.





Rocky road
Tänk på att dessa är ganska mäktiga att äta så gör hellre för små bitar än för stora.
Receptet ger
ca 12
bitar

Ingredienser
·         300 g mörk kvalitetschoklad  ca 70 %
·         1 påse dumlekola, skäres i mindre bitar
·         1 näve marshmallows, skär i mindre bitar (spara lite till dekorering)
·         1,5 dl salta jordnötter (spara lite till dekorering)
·         0,5 dl skalade pistagenötter (spara lite till dekorering)

Gör så här
1.    Smält chokladen på låg värme i vattenbad.
2.    Blanda i alla övriga ingredienser, men spara lite av nötterna och marshmallowsen.
3.    Bred ut smeten, ca 2 cm tjockt, på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över nötter och marshmallows som dekoration. Låt stelna i kylskåp.
4.    Skär upp i lagom stora bitar.

Vitsippor
Vitsippor är som chokladbollar fast tvärtom!!!
Receptet ger
20 st bollar

Ingredienser
·         200 gram smör
·         2 deciliter strösocker
·         5½ deciliter havregryn
·         1½ deciliter marsanpulver(vaniljsåspulver)
·         2½ matskedar kallt kaffe, styrkan bestämmer du själv

Gör så här
1.    Låt smöret står framme sen stund så det blir mjukt!
2.    Tillsätt sockret och vispas ihop lite lätt med smöret. Häll sedan i havregrynen, marsanpulvret och det kalla kaffet i bunken.
3.    Vispas ihop elvisp i ett par minuter tills den är ordentligt blandad!
4.    Rullas sedan till bollar och rulla sedan dem i kokos
5.    Ställ kallt i kylen ca 30 minuter innan dom avnjutes till en kopp kaffe!
6.    Och hur många dom blir beror på hur stora bollar man gör!!
Dessa går att utmärkt frysa så man kan ta fram dem vid oväntade besök!!
Receptet går att dubbla.