INGREDIENSER för 3 portioner
2 st kycklingfiléer
0,5 paket bacon
100 gram skruvpasta
Röra
1 brk dl cremé fraiché
1 dl grädde
2 msk dijonsenap
2,5 msk stark chilisås
1 msk soja
(blanda allt i en skål)
Topping
1 dl riven västerbottenost
1 tsk olja
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
(blanda allt i en skål)
GÖR SÅ HÄR
Sätt
ugnen på 200 grader. Koka pasta i lättsaltat vatten ca 10 min
Dela
bacon i små bitar, ca 2x2 cm. Stek bacon knaprigt i stekpannan utan fett och
flytta dem över på en tallrik. Obs stek dem ej för länge.
skär
kycklingfiléer i bitar som är ungefär 2x2cm.
Stek
kycklingen i olja på medelvärme, salta och peppra ca ½ tsk av salt och
svartpeppar.
Blanda
ihop en röra av crème fraîche, grädde, senap och chilisås i en skål. Salta
och peppra lite
Lägg
kyckling och pasta i en ugnsfast form, häll över röran. Blanda om
grejerna.
Strö
sedan över toppingen i ugnsformen
Ställ
in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills det fått en fin färg.
Servera
med en sallad och ett gott bröd.
Sallad
½ grönsallad
2 tomater
½ gurka
½ brk fetaost
Solrosbitar
1 påse torrjäst
2,5 dl vatten
1,5 msk rypsolja
1 dl rostade solrosfrön (stek solrosfröna i en torr stekpanna ca 5 min)
0,75 tsk salt
2,5 dl semlemjöl
Ca 2,5 dl vetemjöl
(Obs. tillsätt litet i taget)
Smula ner jästen i en bunke med ljummet vatten (37˚C), rör om tills
den löst sig. Tillsätt olja, rostade solrosfrön, salt och semlemjöl. Rör
om!
Tillsätt vetemjölet litet i taget under omrörning, knåda in mjölet i
degen till en smidig deg som lossar från kanterna.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i den. Nagga
degplattan med en gaffel och skär den i rutor med en degspårre (10 st.).
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över solrosfrön,
grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 225˚C.
Penslas med 1 uppvispat ägg
Garneras med
solrosfrön el sesamfrön