måndag 27 oktober 2014

7 ors hemläxa


INGREDIENSER för 3 portioner

2 st kycklingfiléer
0,5 paket bacon
100 gram skruvpasta

Röra
1 brk dl cremé fraiché
1 dl grädde
2 msk dijonsenap
2,5 msk stark chilisås
1 msk soja
(blanda allt i en skål)

Topping
1 dl riven västerbottenost
1 tsk olja
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
(blanda allt i en skål)

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta i lättsaltat vatten ca 10 min

Dela bacon i små bitar, ca 2x2 cm. Stek bacon knaprigt i stekpannan utan fett och flytta dem över på en tallrik. Obs stek dem ej för länge.

skär kycklingfiléer i bitar som är ungefär 2x2cm.

Stek kycklingen i olja på medelvärme, salta och peppra ca ½ tsk av salt och svartpeppar.

Blanda ihop en röra av crème fraîche, grädde, senap och chilisås i en skål. Salta och peppra lite

Lägg kyckling och pasta i en ugnsfast form, häll över röran. Blanda om grejerna.

Strö sedan över toppingen i ugnsformen

Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills det fått en fin färg.

Servera med en sallad och ett gott bröd.



Sallad
 ½ grönsallad
2 tomater
½ gurka
½ brk fetaost



                                                 Solrosbitar                                               
 1 påse torrjäst
2,5 dl vatten
1,5 msk rypsolja
1 dl rostade solrosfrön (stek solrosfröna i en torr stekpanna ca 5 min)
0,75 tsk salt
2,5 dl semlemjöl
Ca 2,5 dl vetemjöl
 (Obs. tillsätt litet i taget)

Smula ner jästen i en bunke med ljummet vatten (37˚C), rör om tills den löst sig. Tillsätt olja, rostade solrosfrön, salt och semlemjöl. Rör om!

Tillsätt vetemjölet litet i taget under omrörning, knåda in mjölet i degen till en smidig deg som lossar från kanterna.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i den. Nagga degplattan med en gaffel och skär den i rutor med en degspårre (10 st.). Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över solrosfrön, grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 225˚C. Penslas med 1 uppvispat ägg
Garneras med  solrosfrön el sesamfrön