måndag 15 september 2014

Nu har vi bakat!




Cake pops
Kaka på pinne, doppad i choklad.
Ingredienser
·         1 paket ballerina
·         100 gram Philadelphia
·         100 gram vit choklad
·         Strössel -till garnering
·         pinnar

Gör så här
Mixa kakorna i en matberedare tills dom blivit smulor o mixa sedan ner färskosten tills du får en fast "deg".
Rulla små kulor av degen o stick en pinne som du klippt i lagom längd i varje kula.
Smält den vita chokladen i vattenbad o doppa "klubban".
Dekorera med valfritt strössel.

Bananpaj
Smakar som friterad banan och extra gott men vaniljglass/vispad gräde till.
Ingredienser
·         3 dl mjöl
·         125 gr smör
·         1,5 dl socker
·         1,5 tsk bakpulver
·         4 st mogna bananer
·         2 msk farinsocker

Gör så här
Smält smöret och blanda i allt annat förutom frukten. Lägg lite deg i botten och platta ut. Strö lite farinsocker ovanpå och skiva bananerna grovt. Strö över lite till farinsocker på bananerna. Smula resten av degen ovanpå. Grädda i 20 minuter i 225C. 



Kokostoppar
Enkla och supergoda!
Receptet ger 15 st

Ingredienser
·         30 g smör eller margarin
·         2 st ägg
·         1 dl socker
·         150 g kokosflingor

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, låt kallna lite.  Blanda ägg och socker i en bunke. Tillsätt kokosflingor och rör sist i smöret. Låt smeten stå och svälla en stund. Klicka sedan med två teskedar eller spritsa ut smeten på bakplåten(med bakplåtspapper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tips: När kakorna svalnat kan man doppa dem i smält blockchoklad