Nudelsoppa
4 portioner
Malet
kött 300 gram
Ca 10
cm purjolök
1
morot
1
msk olja
1
tsk paprikapulver
1
tsk sambal oelek
1
liter vatten
1
köttbuljongtärning
2
msk tomatpure
1
påse nudlar (80 gram)
1/8
(ca 100 gram) vitkål
Lite
salt och svarpeppar
Gör så här:
Klyv
purjolöken och skölj den bra. Skär purjolöken i tunna skivor. Skala och skär
moroten i tunna slantar , halvera slantarna också. Hetta upp matoljan i en
järngryta och stek maletkött i grytan. Tillsätt kryddorna och grönsakerna. Låt
grönsakerna fräsa en stund innan du häller i vattnet. Tillsätt
buljongtärningen, tomatpure och sambal oelek. Koka tills morotsbitarna börjar kännas mjuka.
Tillsätt nudlarna och låt koka några minuter. Smaka av och vide behov kan du
smaksätta med lite mera salt och svarpeppar. Serveras med baconbatonger!